Hennie Kanbier en Remco Mentink van LAV tijdens de opnames voor Leids Voetbalkwartiertje met het Zesde Event van Leidenamateurvoetbal bij Valken'68. (Foto's: Reanne van Kleef).

Erop of eronder voor Leidenamateurvoetbal.nl

De regionale voetbalwebsite Leidenamateurvoetbal.nl (LAV) is begonnen aan het zevende seizoen van voetbalverslaggeving, maar aankomende vrijdag wordt pas duidelijk of het seizoen ook voltooid kan worden. Deze zomer liet de redactie weten dat de toekomst op de tocht staat door een tekort in de begroting en er werd ondersteuning vanuit de stad en de clubs gevraagd. Volgens oprichter en hoofdredacteur Hennie Kanbier is het ‘alles of niets’.

Reanne van Kleef sprak twee weken geleden met oprichter en hoofdredacteur Hennie Kanbier over de onzekere toekomst van Leidenamateurvoetbal.nl.

Inmiddels zijn er diverse initiatieven opgezet om LAV te helpen. Aankomende vrijdag zal blijken of er genoeg steun is en wordt de knop doorgehakt.

De afgelopen zes jaar heeft LAV zich ingezet om het amateurvoetbal in de Leidse regio op de kaart te zetten. Wekelijks verschijnen er wedstrijdverslagen in tekst, beeld en geluid van alle aangesloten regioclubs. Dat zijn er inmiddels 23. Ook heeft LAV de afgelopen twee jaar de populaire Koetshuis Cup georganiseerd, waar alle verenigingen uit de regio aan mee konden doen.

Sinds afgelopen seizoen is LAV ook partner van Sleutelstad. Dat resulteert elke maandag en vrijdag in een terugblik en vooruitblik op het voetbalweekend, een wekelijkse radio uitzending waar een club uit de regio centraal staat en het online voetbalprogramma Leids Voetbalkwartiertje.

Alles of niets

Kanbier legt uit wat er aan de hand is: “De afgelopen zes jaar hebben we onszelf op de kaart gezet en zijn we niet meer weg te denken uit de Leidse voetbalwereld en de regio. Maar daar zit ook meteen een valkuil in. Het is inmiddels dermate druk geworden en we zijn bezig met zoveel activiteiten, dat we uit balans zijn geraakt. We moeten in ieder geval uit de kosten kunnen komen. Zonder financiële steun is het voor ons gewoon niet meer te verhapstukken.”

Volgens Kanbier is het geen optie om structureel minder te gaan doen en daarmee kosten te besparen. “Ik moet er niet aan denken dat LAV straks niet meer bestaat. Het hele team trouwens niet want we willen dolgraag door. Laat daar geen misverstand over bestaan. Maar we hebben niet de insteek om een aantal zaken te laten vallen. We gaan ons werk niet half/half doen. Wat dat betreft is er geen weg terug. Of we gaan vol knallen, of er komt na zes jaar een einde aan dit mooie initiatief.”

Steun vanuit clubs

inmiddels hebben verschillende clubs acties opgezet om LAV te steunen. Zo zijn vijf clubs uit de zaterdag 2e  klasse C (RCL, UVS, Voorschoten’97, DoCoS en Lugdunum) een inzamelingsactie begonnen.  Afgelopen weekend werd er een cheque van 2310,15 euro overhandigd.

De collectebus bij Lugdunum.

Competitiegenoten Tim de Cler, Danny Maaskant, William van Vliet, Richard Bakker en Thom Wijnalda stelden: “Komend voetbaljaar zijn we tegenstanders van elkaar, maar nu even niet. Als clubs spelend in een tweede klasse vol stads- en regio derby’s vinden wij dat wij iets moeten doen. Gezien de snel naderende deadline is er een actie opgezet. Simpel, maar doeltreffend. Aanstaande donderdag en zaterdag organiseren de aanvoerders van Lugdunum, DoCoS, UVS, Voorschoten en RCL een inzamelingsactie. Wij zullen een beroep doen op de liefdadigheid van de spelers, het bestuur en de supporters van onze vereniging.”

 

Ook de selectie van Meerburg doneerde een bedrag.

Help mee

LAV steunen kan door vriend te worden. Dat kan al met een symbolisch bedrag van 7,10 euro. Ook kan de redactie altijd ‘handjes’ gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld door het maken van wedstrijdverslagen, fotoreportages of videobeelden. Aanmelden of meer informatie via redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

 

Nieuws Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×