(Foto's: Emile van Aelst).

Weergoden zijn Weekend van Voorschoten gunstig gezind

Na een kleddernatte opening op vrijdagavond volgden twee mooie dagen voor het Weekend van Voorschoten. “We hebben alle geluk van de wereld gehad”, blikt een opgeluchte voorzitter René van der Smeede terug op de 19e editie. “De vooruitzichten waren op z’n zachtst gezegd niet best en we vreesden voor de vrijwilligersmarkt en open monumentendag. Maar de weergoden waren Voorschoten gunstig gezind en de buien trokken, op een enkel spettertje na, precies langs het dorp.”

Waarschijnlijk juist vanwege de slechte weersvoorspellingen bleef het aantal bezoekers aan Het Weekend dit jaar wat achter. “Maar toch zeker nog zo’n 15.000,” weet Van der Smeede. “Niet alleen in het dorp zelf trouwens. Ook het uitgebreide zondagsprogramma op Kasteel Duivenvoorde trok bijna 2000 bezoekers.” Op de website kasteelduivenvoorde.nl is een verslag te lezen van beide dagen.

De allereerste Cultuurmarkt bleek ook een succes. Ruim duizend brochures werden afgehaald en de optredens in de demonstratietent in de Voorstraat werden goed gewaardeerd.

Op zondag zochten maar liefst 130 oldtimers een plekje in de Voorstraat die vooral door de heren nauwkeurig werden bekeken terwijl de dames zich vergaapten aan de nieuwe najaars- en wintertrends tijdens de modeshow in de Evenementenhal.

Een uitgebreide terugblik op het evenement is niet alleen hier te zien, maar ook op www.hetweekend.nl en de facebookpagina van Het Weekend van Voorschoten.

Cultuur Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×