Koningin Maxima opent Asian Library in Pieterskerk

2

Met een bijeenkomst in de Pieterskerk is vandaag de Asian Library officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door Koningin Máxima. Ze nam het boek ‘Voyage of Discovery‘ in ontvangst uit handen van Rector Magnificus Carel Stolker. Daarin een overzicht van de omvangrijke collecties van de Asian Library van de Universiteit Leiden.

Vanmorgen kreeg de koningin al een rondleiding door de nieuwe Azië Bibliotheek en in het bijzonder het Koninklijk Instituut van Taal-Land- en Volkenkunde (KITLV) waarvan ze ook beschermvrouw is.

Leiden viert in 2017 het Leiden Asia Year. De opening van de Asian Library is daar een belangrijk onderdeel van.

Chris de Waard sprak rond de opening van de Asian Library met Rector Magnificus Carel Stolker van de Universiteit Leiden.

Chris de Waard hoorde uit de mond van burgemeester Lenferink niets dan lovende woorden over de Asian Library: “We hebben geweldige schatten bijeen gespaard. Dat is werkelijk fenomenaal en daar moeten we waarlijk enorm trots op zijn”. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

2 reacties

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline