(Archieffoto: Henk Hommes).

Leidse tafeltennisster Kim Vermaas in actie op EK

De Leidse Kim Vermaas van tafeltennisvereniging Scylla komt op dit moment uit op het EK voor landenteams in Luxemburg. Nederland zit in een poule met Roemenië, Luxemburg en Tsjechië. Inmiddels hebben de dames één wedstrijd gewonnen en één wedstrijd verloren. Vanmiddag om 16.00 uur wordt de laatste poulewedstrijd gespeeld en zal blijken of Nederland doordringt tot de volgende ronde. deze wedstrijd is live te volgen.

Nederland verloor woensdag met 3-0 van Roemenië en won vervolgens met 3-1 van thuisland Luxemburg. Het team bestaat naast Vermaas uit Li Jie, Britt Eerland en Rianne van Duin. Tot nu toe heeft Vermaas alle wedstrijden gespeeld. Beide keren verloor ze haar wedstrijd met 3-2.

Overstap naar de mannen

De 21-jarige Vermaas speelt al jaren met de dames van Scylla in de Eredivisie. Om verder te groeien heeft ze besloten dit jaar uit te komen voor de mannen van Scylla, die ook in de Eredivisie spelen. Dat is binnen het tafeltennis niet ongebruikelijk, maar vaak kiezen speelsters toch voor een buitenlands avontuur om sterker te worden.

Reanne van Kleef sprak met topsportcoördinator Tjeerd Scheffer over het EK voor Landenteams en de overstap van Vermaas naar de mannen van Scylla.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×