Lightning Leiden verwacht spektakel tijdens Thunder Tournament

Bij American Football Club Lightning Leiden vindt zondag de vijfde editie van het Thunder Tournament plaats. In drie leeftijdscategorieën gaan 26 teams met elkaar de strijd aan voor de felbegeerde ‘Thunder Trophy’, de hamer van dondergod Thor. Het is één van de grootste toernooien van Nederland en belooft een groot spektakel te worden. Het evenement start om 10.00 uur aan de Montgomerystraat.

Maarten Mulder sprak in het programma Sport071 met voorzitter Jan Beij van Lightning Leiden over het Thunder Tournament.

Het Thunder Tournament is vijf jaar geleden opgezet door het Senior Flag team van Lightning Leiden. Zij wilden iets extra’s doen voor de club en hebben een toernooi opgezet dat voor iedereen toegankelijk is. Dat is inmiddels uitgegroeid tot een enorme onderneming waar zelfs internationale teams op afkomen. Het toernooi is dit jaar zelfs helemaal vol. “Dit jaar doet er ook een team uit Duitsland mee waar allemaal Amerikanen in spelen”, vertelt voorzitter Jan Beij van Lightning Leiden. “Die zijn echt heel goed, dat is heel leuk om te zien. Verder doen er vier Peewee teams mee in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, vier Cubs teams tot 17 jaar en in totaal achttien senioren teams. Dat is echt heel groot, dat komt in Nederland niet voor.”

Omdat het toernooi zo groot is, wijken de reglementen ook iets af van de regulieren wedstrijden. De velden zijn kleiner en in plaats van dat een team vier pogingen krijgt om de middenlijn over te komen, zijn er nu vier pogingen om te scoren. Het spel wordt daardoor een stuk sneller en dat is volgens Beij heel leuk om te zien. Hij moedigt mensen dan ook zeker aan om zondag een kijkje te komen nemen. “Eigenlijk is kijken het leukste wat er is. Het is echt een spektakel. De toegang is helemaal gratis en we hebben ook nog eens lekkere hamburgers!”

Leiden Nieuws Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×