Een juichende Kim Vermaas na haar overwinning in de halve finale op het EK Tafeltennis voor teams. (Foto: PR).

Brons voor Kim Vermaas op EK tafeltennis

Kim Vermaas, topspeelster van het Leidse Scylla, heeft met het Nederlands team grote indruk gemaakt op het EK Tafeltennis voor teams. In een sterk deelnemersveld werd het Nederlands team derde. Vermaas speelde met haar teamgenoten Li Jie en Britt Eerland een zeer sterk toernooi.

Reanne van Kleef sprak met Kim Vermaas over het EK tafeltennis.

In de poule was alleen de latere Europees kampioen Roemenië een maatje te groot. Tsjechië (3-1 winst) en Luxemburg (3-0 winst) werden knap opzij gezet. Eenmaal de poulefase voorbij leek Nederland klaar voor een sensatie. Oostenrijk werd knap met 3-1 opzij gezet. Vermaas speelde sterk maar moest zich tegen materiaalspeelster Amelie Solja nog gewonnen geven, een verlies dat knap opgevangen werd door haar teamgenoten.

De halve finale tegen titelhouder Duitsland werd een thriller waarbij Nederland meteen het initiatief nam door een zwaarbevochten winst van Li Jie op Shan Xiaona. Duitsland kwam echter meteen weer terug in de wedstrijd door de overwinning van Han Ying op Britt Eerland. Daarmee kwam de druk op de schouders van Vermaas, die daar uitstekend mee om wist te gaan. In haar wedstrijd tegen Nina Mittelham toonde Vermaas haar veerkracht. Vermaas kwam achter met 2-1 in games, maar trok vanaf dat moment de partij naar zich toe. Met 11-9 pakte ze de slotgame en bracht ze Nederland op voorsprong.

Helaas wist het team het net niet af te maken. Li Jie liet na een 2-0 v oorsprong in games haar tegenstandster ontsnappen. Toen ook Eerland verloor (1-3) was het toernooi voorbij. Ondanks de 2-3 nederlaag kan het Nederlands team zeer tevreden terugkijken op een toernooi waarbij ze hebben laten zien dat ze met de besten meekunnen. “We mogen heel trots zijn” zo stelde Vermaas. “Dat we met dit team een bonzen medaille halen is ongelofelijk. En kijk ook naar het spel, het is toch fantastisch dat we het Duitsland nog zo lastig hebben kunnen maken . Er is veel veranderd qua begeleiding, en dat heeft heel goed uitgepakt. Li Jao heeft ons als coach verder gebracht”. De komende tijd richt Vermaas zich weer op de Nederlandse competitie waar ze dit jaar voor haar club Scylla zowel bij de dames als bij de heren  zal uitkomen in de eredivisie.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×