Vanavond weer oefenen voor lastige liedjes Koraal

Wie op 3 oktober uit volle borst mee wil kunnen zingen met Oud-Hollandsche liederen als ‘Het lied van Koppestok (Koppelstock) den veerman (in naam van Oranje doet open de poort!), ‘Berg op Zoom’ en de ‘Waar de blanke top der duinen’ doet er goed aan zich vanavond om 19.30 uur te melden bij de Hooglandse Kerk.

Daar vindt de traditionele oefenen der Koraal on leiding van dirigent Wim de Ru plaats. Al enkele jaren komen meer dan 1000 Leidse Koraalzangers bijeen voor het oefenen van de vaak ingewikkelde teksten en melodielijnen. De muziek bij de oefening wordt zoals altijd verzorgd door de Christelijke Muziekvereniging Concordia en de Slüsselstädter Musikanten.

Aan het einde van de repetitie wordt oud-burgemeester en icoon van de viering, Pieter Adriaanszoon van der Werf, herdacht met het leggen van een bloemstuk bij het gedenkteken in de Hooglandse Kerk dat ter ere van hem is opgericht.

Bij het oefenen van de Koraal is iedereen welkom, aanmelden is niet nodig.

 

Cultuur Leiden 3 Oktober 2017


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×