De praalwagen waarmee Gymsport Leiden een promotietour langs Leidse winkelcentra verzorgt is een van de aanvragen uit de eerste ronde die gehonoreerd werd. (Foto: Reanne van Kleef).

Laatste week voor indienen plan sportstimuleringssubsidie

Mensen met een goed idee om Leidenaren in beweging te krijgen, kunnen nog een goede week hun plan inleveren bij de gemeente Leiden. Eind volgende week is de deadline voor deze tweede ronde van de subsidieregeling sportstimulering waarvoor in totaal 209.000 euro beschikbaar is.

Eigenlijk was de gemeente van plan om de beschikbare 500.000 euro in vier gelijke delen van 125.000 euro per half jaar toe te kennen. In de eerste ronde werden er echter maar drie aanvragen gehonoreerd. In totaal voor 41.000 euro. De 84.000 euro die over is uit de eerste ronde, is nu alsnog beschikbaar voor sportieve initiatieven.

De aanvragen worden beoordeeld door een onafhankelijke commissie. Voorwaarde is dat Leidenaren door de uitvoering van een plan structureel (meer) gaan bewegen. Er kan maximaal 20.000 euro per plan worden aangevraagd. Het gaat daarbij om een gemeentelijke subsidie van twee derde van het totaal benodigde bedrag. Eén derde moet dus van de plannenmakers zelf of van andere subsidieverstrekkers komen.

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×