Laatste week voor indienen plan sportstimuleringssubsidie

Mensen met een goed idee om Leidenaren in beweging te krijgen, kunnen nog een goede week hun plan inleveren bij de gemeente Leiden. Eind volgende week is de deadline voor deze tweede ronde van de subsidieregeling sportstimulering waarvoor in totaal 209.000 euro beschikbaar is.

Eigenlijk was de gemeente van plan om de beschikbare 500.000 euro in vier gelijke delen van 125.000 euro per half jaar toe te kennen. In de eerste ronde werden er echter maar drie aanvragen gehonoreerd. In totaal voor 41.000 euro. De 84.000 euro die over is uit de eerste ronde, is nu alsnog beschikbaar voor sportieve initiatieven.

De aanvragen worden beoordeeld door een onafhankelijke commissie. Voorwaarde is dat Leidenaren door de uitvoering van een plan structureel (meer) gaan bewegen. Er kan maximaal 20.000 euro per plan worden aangevraagd. Het gaat daarbij om een gemeentelijke subsidie van twee derde van het totaal benodigde bedrag. Eén derde moet dus van de plannenmakers zelf of van andere subsidieverstrekkers komen.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline