Rubberen Robbie-zanger Cees Bergman overleden

21

Cees Bergman, zanger van de bekende Leidse band Rubberen Robbie, is donderdag overleden aan de gevolgen van kanker. Hij is 65 jaar geworden.Bergman was ook de zanger van de band Catapult.

Terwijl bij de Waag vandaag de Watergeuzen aankwamen om de viering van Leidens Ontzet in te luiden, knalde onder andere 3 Oktober van Rubberen Robbie uit de speakers. Het bekende lied riep bij veel Leidenaren dubbele gevoelens op.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

21 reacties

  • Eric van 't Groenewout op

   Helemaal mee eens. Misschien niet onder zijn eigen naam maar evt. onder die van Rubberen Robbie. Waarom geen ‘Rubberen Robbie Plantsoen’ in het Singelpark? Bergman heeft Leiden als muziekstad op de kaart gezet. Op 2 & 3 oktober gaat zijn ‘3 Oktober’ weer knalhard over straat vanuit alle kroegen, maar ook André Hazes’ Een beetje verliefd, waarvoor Cees de muziek schreef, wordt ongetwijfeld uur in uur uit meegezongen/gebruld. Hij heeft een aantal geheide klassiekers op z’n naam staan. Let your hair hang down met Catapult (de eerste nationale superband die uit Leiden kwam) vind ik de mooiste. Schitterend ook hoe Cees Bergman eruit zag. Met zijn ‘glam’ kapsel kon hij moeiteloos de concurrentie aan met de jongens van the Sweet. Met ‘de Nederlandse sterre die strale overal’ scoorde hij met Rubberen Robbie later een dikke nummer 1 hit.

   • Helemaal mee eens.. Cees was de Andre Hazes van Leiden. Misschien ook een item in de 3 oktober taptoe.

 1. Mooie herineringen zullen we aan hem overhouden. Hij zal in ons gedachten en op feesten in Leiden blijven doorleven!
  Cees bedankt!
  We nemen er ééntje op! Santé

 2. Nou ja zeg. Ik woon al bijna 30 jaar niet meer in Leiden maar kreeg van een tiental collega’s en vrienden app-jes met het bericht dat Cees Bergman dood is. Geen van allen komen ze uit de buurt van Leiden. Toch beroemder dan je denkt.

 3. Op 3 oktober wanneer we na de Reveilll-je achter FBL de rondgang door de stad maken
  uit volle borst zingen ‘Drrrie oktoberrr’, als eerbetoon aan Cees.

 4. Jammer ik had nog een videoboodschap gemaakt maar heb deze niet gezien ,Het was bij de waag op het moment dat ik het bericht kreeg dat Cees overleden was..

Je bent nu offline