Het atelier van Mirèse Mudde was tijdens de Kunstroute 2017 een van de 83 locaties die openstonden voor een bezoekje. (Foto's: Eelkje Colmjon).

6700 bezoekers voor 23e Kunstroute Leiden

Afgelopen weekeinde stond Leiden in het teken van de jaarlijkse Kunstroute. Voor de 23e keer kregen bezoekers een kijkje achter de schermen bij professionele Leidse kunstenaars. Organisator Museum De Lakenhal kijkt terug op een zeer geslaagde editie, die door 6700 mensen werd bezocht.

Verspreid over 83 locaties konden geïnteresseerden maar liefst 161 Leidse kunstenaars (ateliers), galeries en kunstenaarsinitiatieven bezoeken. De jaarlijkse route voerde langs beeldende kunst in alle soorten en maten: van schilderkunst tot keramiek, van fotografie tot hedendaags design, van beeldhouwwerken tot innovatieve kunst. De kunstenaars waren het hele weekend aanwezig om toelichting te geven op hun werk.

In verband met de restauratie en uitbreiding van organisator Museum De Lakenhal was het startpunt van de jaarlijkse route dit jaar bij ARS Aemula Natura. Vanuit het startpunt trokken bezoekers verder naar de andere ateliers.

Het atelier van de Leidse kunstenaar Casper Faassen was tijdens de Kunstroute Leiden voor het eerst open voor publiek.

Een van populairste ateliers op de Kunstroute was dit jaar nieuwkomer Marktsteeg 10. Projectleider Resi van der Ploeg van Museum De Lakenhal: “Deze nieuwe ontmoetingsplek is een aanwinst voor de stad. Het is een plek voor kleinschalige evenementen en bijeenkomsten, maar ook het atelier van kunstenaar Casper Faassen is er gevestigd.”

Ook het startpunt bij ARS Aemula Natura trok veel bezoek. “Met verschillende exposities door het pand trok het startpunt dit jaar bijna twee keer zoveel bezoekers als vorig jaar,” aldus Van der Ploeg.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×