Marijn Kramp van het Leidsch Dagblad met de oude en de nieuwe stadsfotograaf. (Foto's/video: Chris de Waard).

Patricia Nauta is komend jaar de Leidse stadsfotograaf

Bij de start van de Kunstroute Leiden bij Ars aan de Pieterskerkgracht is ook de nieuwe stadsfotograaf bekendgemaakt. Het is Patricia Nauta geworden die met haar werk het komende jaar wekelijks een dubbele pagina in het Leidsch Dagblad vult. Ze volgt Vincent Dekkers op die het ambt het afgelopen jaar vervulde.

Chris de Waard sprak met de oude en de nieuwe stadsfotograaf en met Marijn Kramp van het Leidsch Dagblad.

De opening van de 23e Kunstroute Leiden met de bekendmaking van Patricia Nauta als nieuwe stadsfotograaf.

De uitvoering van Art = bij de start van de Kunstroute Leiden.

Chris de Waard sprak met Marlies van Boekel en met stemcoach Nande Kootker over Art =.

Op het binnenplein bij ARS Aemula Natura werd ook een flashmob van Marlies van Boekel uitgevoerd: Art =. Een spreekkoor van vijftig mensen van verschillende achtergronden sprak 177 definities van kunst uit. Projectleider Resi van der Ploeg van Museum De Lakenhal: “Deze flashmob ging over de vraag wat kunst nou eigenlijk is. Volgens Marlies van Boekel is dat niet in één zin te vatten en daarom heeft ze het ingestoken met de vele definities.” Die liepen uiteen van de positieve benadering ‘Art = heaven’ tot het negatieve ‘Art = crap’.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×