(Foto's: Robbert Beurse).

Brug Europaweg Zoeterwoude versmald na constatering betonrot

Vanaf vandaag worden er herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de brug in de Europaweg bij de Miening in Zoeterwoude. Het beton van de brug is op een aantal plaatsen van binnenuit aangetast. Om het beton te kunnen repareren, moet de asfaltconstructie van de brug worden verwijderd.

Omdat niet alle inwendige aantastingen aan het beton hersteld kunnen worden, heeft een extern bureau geadviseerd om de belasting van de brug te beperken. Om dat te bereiken wordt de brug zo versmald dat vrachtwagens el;kaar niet meer kunnen passeren. Er blijft één rijstrook beschikbaar en tegemoetkomend verkeer moet wachten. Twee personenauto’s kunnen elkaar na de aanpassingen nog wel passeren.

Aannemersbedrijf Gebr. Schouls is de komende drie weken bezig met het uitvoeren van de noodzakelijke aanpassingen. De brug is gedurende die periode afgesloten voor al het verkeer. Om ervoor te zorgen dat woningen en bedrijven bereikbaar blijven, worden auto’s omgeleid via de busbaan en fietsers via de Dirk van Santhorstweg.

De afsluiting van de brug duurt tot en met vrijdag 13 oktober.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×