Afvalvissen aan de Schelpenkade tijdens burendag

Tijdens de landelijke burendag hebben bewoners van Tuinstad-Staalwijk samen met Aaf Verkade van Onderwater in Leiden een grote schoonmaakactie georganiseerd in het water aan de Schelpenkade. Het resultaat mocht er zijn. Talloze fietsen (34), een centrifuge, een dranghek, een bed, een grote accu, diverse auto-onderdelen, een gezonken bootje en zelfs een aquarium werden er naar boven gehaald.

Voor de vuilvisactie werd gebruik gemaakt van magneethengels en dregankers. De kinderen mochten onder begeleiding van een bioloog de visjes en het andere waterleven dat tussen de fietsen gevonden werd van dichtbij bekijken.

Al het opgeviste oud ijzer is na de actie meegenomen door Gijs Oud IJzer. Ander afval wordt opgehaald door de gemeente en de buurt bezemde zelf de straat weer schoon.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline