De Groene Deputatenbrug over de Trekvliet wordt vervangen. (Foto's: Chris de Waard).

Gemeente vervangt Groene Deputatenbrug

De gemeente vervangt de Groene Deputatenbrug tussen de Rijn en Schiekade en de Schelpenkade. De fundering is in slechte staat en de brug voor fietsers en voetgangers heeft een stabiliteitsprobleem. De werkzaamheden zijn vorige week begonnen en duren tot vrijdag 24 november.

Eerst wordt de huidige brug verwijderd. Dat is nu bijna klaar. Daarna worden er nieuwe funderingspalen voor de aangebracht. Om geluids- en trillingsoverlast te voorkomen wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde schroefpalen. Daarna worden de nieuwe brug en de beschoeiing geplaatst.

De brug is tijdens de vervangingswerkzaamheden afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de Jan van Goyenkade en de Witte Singel. Ook de vaarweg zal een aantal keer gestremd zijn. Onder meer tijdens het verwijderen van de brug, het aanbrengen van de nieuwe funderingspalen en het plaatsen van de nieuwe brug.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×