(Foto: PR).

Leidse sportwethouder zet Kim Vermaas in het zonnetje

Super Sundays zijn belangrijk bij Scylla. Het zijn de zondagen waarop zowel het eerste Heren- als het eerste Damesteam thuis spelen. Beide tafeltennisteams spelen eredivisie; een unieke prestatie in Nederland. gisteren, op de eerste Super Sunday van het nieuwe competitieseizoen, bracht sportwethouder Paul Dirkse een bezoekje aan Scylla.

Dirkse stond onder meer stil bij de goede band tussen de gemeente Leiden en Scylla: “Scylla vervult een ambassadeursfunctie op het gebied van duurzaamheid. Een voorbeeld voor andere verenigingen,” aldus de wethouder die verder aandacht vroeg voor de LED-installatie die Scylla met hulp van de gemeente en een overheidssubsidie kon installeren. De nieuwe LED-installatie zorgt voor een energiebesparing van bijna 50%. Goed voor het milieu, en goed voor Scylla.

De wethouder nam ook de gelegenheid te baat om Kim Vermaas met een mooie bos bloemen in het zonnetje te zetten. Vermaas behaalde afgelopen week met het Nederlands team een bronzen medaille op het EK voor teams. Vermaas speelde het gehele toernooi sterk en was met haar team zelfs dicht bij de finale.

Na de toespraak debuteerde Vermaas voor het eigen publiek in de heren eredivisie. Een unicum, dat haar in staat stelt om verder te groeien nu ze in het merendeel van de wedstrijden in de damescompetitie te weinig weerstand krijgt.

Tegen landskampioen Enjoy & Deploy speelde Vermaas sterk. In beide partijen wist ze een game te pakken, maar een overwinning zat er net niet in. Haar team verloor met 1-5, waarbij het Leidse punt gescoord werd door Gerard Bakker jr.

Op de andere tafel speelde tegelijkertijd het eerste Damesteam, eveneens in de eredivisie dus. Tegen SKF verloor het team met 2-4. De punten voor Scylla werden gescoord door Esmee van Marwijk en de nieuwe aanwinst Kim Hergelink.

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×