Al 500 Easyfiets leasefietsen in Leiden

Het bedrijf Easyfiets van de twee afgestudeerde studenten, Kasper Richmond en Robbert Zuiderwijk, respectievelijk criminoloog en microbioloog, is een succes in Leiden. Het duo knapt oude fietsen op en verhuurt ze vervolgen aan studenten. Er rijden er inmiddels al zo’n 500 rond in de Sleutelstad.

In Leiden werkt DUWO sinds deze zomer samen met Easyfiets. De studentenhuisvester levert, voorlopig nog op proef voor een jaar, oude fietswrakken van studentencomplexen aan de Leidse Schans en Hooigracht in bij Easyfiets, waar ze worden opgelapt.

De twee ondernemers hebben inmiddels enkele werknemers in dienst. Mensen die moeilijk aan een baan komen. De fietsen worden verhuurd voor negen euro per maand, inclusief verlichting, slot en onderhoud.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×