Gerard van den Berg en Mandy de Jongh zijn opgenomen in de Taekwondo Hall Of Fame. (Foto's: PR).

Gerard van den Berg opgenomen in Taekwondo Hall of Fame

Gerard van den Berg is 22 september samen met Mandy de Jongh in New York opgenomen in de Taekwondo Hall Of Fame. De uitreiking ging gepaard met het ontvangen van een certificaat en een bij behorende ring. De Taekwondo Hall of Fame organisatie eert Taekwondoka`s van over de hele wereld die wat hebben betekend in deze Koreaanse vechtsport.

Reanne van Kleef sprak met Gerard van den Berg over de Taekwondo Hall of Fame.

Van den Berg werd geëerd om zijn lange carrière, maar met name omdat hij als enige Nederlander de 8e Dan graad heeft behaald in Seoul in 2013. Hij werd  zeven keer Nederlands kampioen, won veel internationale toernooien en maakte 8 jaar lang deel uit van het nationaal team op WK`s en EK`s. Hij is nog steeds actief en al 45 jaar lang bezig met Taekwondo met zijn eigen sportschool in Leiden en zijn werkzaamheden in de technische commissie voor de Taekwondo bond Nederland. Van den Berg werd in New York werd ook omschreven als een pionier van het Taekwondo in Nederland.
De Jongh was werd in 1987 Wereld kampioen en won zilver op de Olympische spelen 1988 in Seoul. In 1986 en 1988 werd ze Europees kampioen.
Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×