Geuzen bij 't Geertje

Op 23 en 24 september ging boerderij ’t Geertje terug in de tijd. Met verschillende demonstraties en activiteiten werd herdacht dat de geuzen in de 16e eeuw over Zoeterwouds water Leiden bevrijd hebben van de spanjaarden.

Speciaal voor kinderen werd de tocht langs Zoeterwoude-Dorp opnieuw gevaren in fluisterboot de Meervaarder.
De bemanning, als geuzen verkleed, liet samen met de kinderen (en ouders / begeleiders) een stukje geschiedenis in spelvorm zien.

Naast de vaartocht kon er bij de speciaal voor de gelegenheid versierde boerderij brood worden gebakken en waren er demonstraties van oude ambachten. De smit liet zien hoe je ijzer bewerkbaar maakt boven het hete vuur en Vrouw Holle spon schapenwol van ’t Geertje tot draden met haar spinnenwiel.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×