(Foto's: Reanne van Kleef).

Aanleg VisiteKAART voor Leiden Centraal van start

De aanleg van VisiteKAART voor Leiden Centraal in maandag van start gegaan. VisiteKAART is het winnende ontwerp van NOV’82 Architecten uit Rotterdam om het Stationsgebied twee jaar lang tijdens alle werkzaamheden toch een aantrekkelijke entree te geven. Voor het project is een subsidie van 75.000 euro toegekend. Het ‘visitekaartje van de stad’ is uiterlijk 25 oktober klaar.

Reanne van Kleef sprak met Saynzo Osinga van NOV’82 Architecten over aanleg VisiteKAART voor Leiden Centraal.

Op het Stationsplein worden op dit moment langzaam de contouren van de binnenstad zichtbaar. De schilderswerkzaamheden worden woensdag afgerond en na Leidens Ontzet worden ook de hogere elementen toegevoegd.

De binnenstad zelf krijgt ook zes verschillende grijstinten waarmee de ontwikkeling van de binnenstad wordt weergegeven. De donkerste delen zijn het oudst. Alle parken worden uitgebeeld door plantenbakken met gras. Acht iconen van Leiden zoals de Waag en de Lakenhal worden als betonblok neergezet. Ook worden er zo’n vijftig QR-codes aangebracht waarmee bezoekers meer informatie over Leiden kunnen opvragen.

De subsidie die NOV’82 Architecten heeft gekregen wordt gebruikt voor de uitvoering en het onderhoud de komende twee jaar.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×