Voorzitter Aloys van Rest van de Leidse PvdA-afdeling stelt voor om Marleen Damen bij acclamatie tot lijsttrekker te kiezen. Onder luid applaus gebeurde dat even later. (Foto's: Chris de Waard).

PvdA Leiden gaat voor groener, socialer en sterker Leiden

De leden van de PvdA Leiden hebben wethouder Marleen Damen gisteravond bij acclamatie gekozen tot lijsttrekker van de partij voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Er waren geen tegenkandidaten.

Chris de Waard sprak met Marleen Damen nadat ze onder luid applaus door de leden was gekozen tot lijsttrekker van de PvdA Leiden.

Of ze niet heeft getwijfeld? “Ja natuurlijk wel. Maar toen ik al die mannen om me heen zag wist ik gewoon dat ik dit moest doen. Als vrouw. Een goede raad die ik in een vorige baan eens kreeg hielp ook om twijfels weg te nemen: Je bent wat je wordt. Dus als je de directeur wordt, dan ben je dat vanaf dat moment ook en zo wordt je dan ook behandeld.”

Tijdens een bijeenkomst in Scheltema sprak eerst demissionair minister Lilianne Ploumen met de leden van de afdeling. Vervolgens was het de beurt aan Marleen Damen om zich te presenteren als kandidaat-lijsttrekker. De partij gaat de verkiezingen in met in ieder geval drie speerpunten. ‘Leiden maken we samen… socialer, sterker en groener. Die laatste is als apart aandachtspunt nieuw voor de PvdA Leiden.

Een verkiezingsprogramma is er nog niet, maar met bovengenoemde uitgangspunten kwam er al snel een levendige discussie op gang, waarbij de toen nog kandidaat de nodige vragen kreeg over de te voeren campagne. De antwoorden had Damen paraat. Zo wil ze dat meer mensen het beter krijgen in Leiden. “De 3400 mensen met een uitkering bijvoorbeeld. Of de tien procent van de gezinnen die nog steeds onder de armoedegrens leven. Als je het zo goed hebt in de stad dan moet je dat niet willen.”

Ook de samenwerking met de regiogemeenten kwam al snel aan de orde. “Samenwerking is belangrijk. Je bereikt gewoon meer. Maar de liefde moet wel van twee kanten komen. Geen gedwongen huwelijk dus.”

Met 3 oktober in het vooruitzicht borrelde bij Damen een strofe op uit het Leidse volkslied ‘Leiden, Stad van mijn hart’ waarin het onder meer gaat over Leiden als stad van Denken en Doen. “Hartstikke mooi dat we zo’n goeie universiteit hebben, maar we moeten ook gaan voor het beste mbo-onderwijs.”

Leiden Politiek raadsverkiezingen2018


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×