Dick de Vos en Nancy de Heer spreken bij de boekpresentatie. (Foto: Facebook, Nancy de Heer).

Boekpresentatie Handboek Dierenwelzijn

De Leidse auteur Nancy de Heer presenteert volgende week haar nieuwe boek ‘Handboek Dierenwelzijn- Feiten boven tafel’ bij boekhandel Van Stockum in Leiden. Na een korte lezing over de misstanden rondom dieren in de veehouderij zal De Heer het eerste exemplaar overhandigen aan Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer. Het Leidse raadslid van de Partij voor de Dieren, Dick de Vos, zal spreken over dierenwelzijn in de stad.

Nancy de Heer, onder andere bekend als schrijfster van liedjes voor Kinderen voor Kinderen en kinderboeken, richt zich met haar Stichting Stem voor Dieren primair op natuurbescherming en dierenwelzijnseducatie voor de jeugd.

Op 4 oktober, Dierendag, zal De Heer haar nieuwste boek ‘Handboek Dierenwelzijn – de feiten boven tafel’ introduceren met een lezing over de overtredingen van de Europese dierenwelzijnsregels in de veehouderij en het falende toezicht van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) . Naast dierenleed zal zij stilstaan bij de invloed van het carnisme, de overtuiging dat de vleesconsumptie “normaal”, “natuurlijk” en “noodzakelijk” is.

Nancy de Heer: ”Landbouwdieren zijn gedegradeerd tot handelswaar in het kader van de economische groei, en goede handelsbetrekkingen met concurrerende landen die vlees produceren. Het is genoeg! Tijd om openheid te geven over deze praktijken.”

Boekpresentatie HANDBOEK DIERENWELZIJN
Datum: 4 oktober 2017
Aanvang: 13.45 uur
Locatie: Boekhandel Van Stockum, Breestraat 113 te Leiden

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×