Publieksopening LIFF 2017 Battle of the Sexes

Het Liff opent op 27 oktober met de Nederlandse premiere van de Brits-Amerikaans spraakmakende sportieve comedy Battle of the Sexes over een legendarische tenniswedstrijd in 1973. De film van regiseurs Jonathan Dayton en Valerie Faris (Little Miss Sunshine) beschrijft de strijd tussen tenniskampioene Billie Jean King (Emma Stone) en de oudere, notoire Bobby Riggs (Steve Carell) die verder reikt dan hun persoonlijke tegenstellingen.

In de media-hype rondom de wedstrijd worden de grote thema’s van de emancipatiebeweging van de jaren zeventig voor de camera’s uitgevochten: gendergelijkheid tussen mannen en vrouwen op de werkvloer en de slaapkamer.

Battle of the Sexes is om 19.00 uur te zien in Theater Trianon aan de Breestraat. Het festival loopt van 27 oktober tot en met 5 november.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×