(Foto: Gerry van Bakel)

Eerste Minikoraal op Trigonterrein

Vandaag zongen 3500 leerlingen van groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de Leidse regio op het Trigonterrein hun jaartlijkse repertopire van Piet Hein, Pieter van der Werff en Lalala Leiden. Al 25 jaar een mooie traditie en voor veel Leidenaars de officieuze opening van de 3 oktober festiviteiten. Tijdens de minikoraal vertelde initiatiefnemer Eric Filemon hoe hij 25 jaar leden begon met tien scholen en een piano.

De tien scholen van het eerste uur kregen een zilveren ballon, alle scholen krijgen weer een aandenken, dit jaar een beeldje van Cornelis Joppeszoon. Cabaretier Jochem Meyer was ook van de partij en ging de kinderen voor in het populairste lied van de minikoraal Lalala Leiden.

De burgemeesters van Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp waren ook aanwezig en de Leidse burgervader hing zelfs zijn ambtsketen om bij Pieter van der Werff om duidelijk te maken dat Leiden tijdens de minikoraal maar een burgemeester heeft die daarvoor speciaal van zijn sokkel komt.

(foto’s galerij: Emile van Aelst).

Leiden 3 Oktober Leidens Ontzet


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×