Kinderen overvallen sigarettenwinkeltje Mauritsstraat

64

Zaterdag is het sigarettenwinkeltje in de Mauritsstraat in Leiden-Noord overvallen. Daarbij raakte de 70-jarige eigenaar gewond toen hij met een mes in zijn hand werd gestoken. De overvallers, twee donker geklede kinderen van een jaar of 16 met een Noord-Afrikaans uiterlijk kwamen rond 14.20 uur de winkel binnen en eisten geld.

Het slachtoffer raakte in gevecht met de verdachten en raakte hierdoor gewond aan zijn hand. De twee overvallers gingen er te voet met een aantal pakjes sigaretten vandoor. Ze staken de Willem de Zwijgerlaan over en gingen de Merenwijk in. Volgens getuigen hadden beide verdachten hun capuchons strak om hun hoofd en gezicht getrokken. Tijdens hun vlucht hadden ze een rode boodschappentas bij zich.

De politie startte meteen een groot onderzoek. Forensische rechercheurs deden een sporenonderzoek in de tabakszaak en politieagenten stelden een buurtonderzoek in. De politiehelikopter speurde vanuit de lucht naar de overvallers en maakte overzichtsbeelden van de mogelijke vluchtroute. Een speurhond werd ingezet om het mogelijke steekwapen te vinden, maar dit leverde geen resultaat op.

Rond 14.30 uur zagen agenten een jongen fietsen die voldeed aan het signalement van de verdachte met de witte trui en capuchon. Deze jongen fietste vanuit de Leidatoweg in de richting van de Gabriël Metzustraat. De jongen viel op omdat hij heel hard fietste en schichtig om zich heen keek. De jongen had de witte capuchon van zijn witte trui strak om zijn hoofd en gezicht heen getrokken. Op de Gabriël Metzustraat werd de 15-jarige jongen uit Leiden als verdachte van de overval aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

64 reacties

 1. Stella Zwetsloot

  Noemen jullie dat kinderen?
  Goor gajes van de laagste plank is het.
  Ze krijgen jammer genoeg jeugdrecht, maar eigenlijk zouden ze omdat ze zo “stoer” zijn volwassenrecht moeten hebben !!!
  Kinderen… hou op schei uit!!!

 2. 16 jaar? Jeugdige delinquenten dus. Stevig aanpakken met straf en heropvoeding, ook de ouders.

  • René Dentener op

   Heropvoeding? Ja, maar of bij dit soort ‘little criminals’ de zgn. ‘persoonsgerichte, groepsgerichte of familiegerichte aanpak’ nog werkt die het college met het ‘Veiligheidshuis’ heeft geïntroduceerd? Vraag me ook sterk af in hoeverre dergelijke cliëntvolgsystemen in de praktijk succesvol blijken, meestal zijn deze gastjes dat stadium allang gepasseerd en valt er niks meer her op te voeden. Sommigen zijn inmiddels al goed op weg in hun criminele carrière. Wat mij betreft kan er bij deze groep minderjarige delinquenten beter worden toegewerkt naar een combinatie van maatregelen zoals elektronisch huisarrest en nachtdetentie, iets wat nu nog maar zelden wordt opgelegd vanwege de bescherming die minderjarigen in het jeugdstrafrecht genieten.

 3. Marjolein Apeldoorn

  Gisteren werden ze nog “mannen” genoemd, daarna tieners en nu dan kinderen? Alsof het dan minder erg is. Die hebben een pak op d’r sodemieter nodig. En hard ook, dat ze een week niet kunnen zitten. Onopgevoede kansenpareltjes..

 4. Dit is nu de derde keer al. Dat is toch niet vol te houden als hobbyist. Sterkte Goof en Tiny.

 5. Citaat van Marius Glasbeek:
  “Misschien moet je rechten gaan studeren ?!. …De beste stuurlui staan aan de wal weet je .”

  Over welke rechten heb je het dan? De rechten van de daders die we vooral niet aan de schandpaal mogen nagelen? Als ze op zo’n jonge leeftijd al dit soort dingen doen zou ik ze eerder wijzen op hun plichten, want daarvan hebben ze waarschijnlijk nog nooit gehoord.

 6. Kaamila Badal

  Taakstraf en op naar een nieuwe inval.School naar de klote.Rechtsysteem veels te zacht.Ach ja zijn kinderen.14 jarige ouders omgebracht,nog een geval van 14 jarige moeder met mes
  gestoken.Als ouders mag je kind niet slaan,straffen anders jeugdzorg op je dak.

 7. Colinda Slewe

  Wat hebben we er met zn allen toch een “geweldige” samenleving van gemaakt………. “Trots” op mijn land met al zn mooie inwoners?

Je bent nu offline