(Foto's: AS Media).

Kinderen overvallen sigarettenwinkeltje Mauritsstraat

Zaterdag is het sigarettenwinkeltje in de Mauritsstraat in Leiden-Noord overvallen. Daarbij raakte de 70-jarige eigenaar gewond toen hij met een mes in zijn hand werd gestoken. De overvallers, twee donker geklede kinderen van een jaar of 16 met een Noord-Afrikaans uiterlijk kwamen rond 14.20 uur de winkel binnen en eisten geld.

Het slachtoffer raakte in gevecht met de verdachten en raakte hierdoor gewond aan zijn hand. De twee overvallers gingen er te voet met een aantal pakjes sigaretten vandoor. Ze staken de Willem de Zwijgerlaan over en gingen de Merenwijk in. Volgens getuigen hadden beide verdachten hun capuchons strak om hun hoofd en gezicht getrokken. Tijdens hun vlucht hadden ze een rode boodschappentas bij zich.

De politie startte meteen een groot onderzoek. Forensische rechercheurs deden een sporenonderzoek in de tabakszaak en politieagenten stelden een buurtonderzoek in. De politiehelikopter speurde vanuit de lucht naar de overvallers en maakte overzichtsbeelden van de mogelijke vluchtroute. Een speurhond werd ingezet om het mogelijke steekwapen te vinden, maar dit leverde geen resultaat op.

Rond 14.30 uur zagen agenten een jongen fietsen die voldeed aan het signalement van de verdachte met de witte trui en capuchon. Deze jongen fietste vanuit de Leidatoweg in de richting van de Gabriël Metzustraat. De jongen viel op omdat hij heel hard fietste en schichtig om zich heen keek. De jongen had de witte capuchon van zijn witte trui strak om zijn hoofd en gezicht heen getrokken. Op de Gabriël Metzustraat werd de 15-jarige jongen uit Leiden als verdachte van de overval aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

112 Sleutelstad Leiden tabakszaakmauritsstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×