Burgemeester Bloemen had donderdagavond slecht nieuws tijdens de raadsvergadering in Zoeterwoude. Het plaatsen van ondergrondse containers voor restafval loopt een maand of zes vertraging op. (Foto: Chris de Waard).

Ondergrondse containers Zoeterwoude half jaar vertraagd

Problemen met de aanbesteding en kabels en leidingen op plekken waar ze volgens officiële tekeningen niet inde grond zouden moeten zitten zorgen voor een half jaar vertraging bij de plaatsing van de ondergrondse containers voor restafval in Zoeterwoude.

Chris de Waard in gesprek met burgemeester Liesbeth Bloemen van Zoeterwoude die portefeuillehouder is op dit gebied.

Nadat er in eerste instantie problemen waren rond de aanbesteding, loopt de gemeente nu opnieuw vertraging op bij het plaatsen van de containers. Het eerder gemaakte ‘plaatsingsplan’ moet worden aangepast, omdat op verschillende plekken kabels in de grond zitten die bij plaatsing verlegd zouden moeten worden. “En dat zou echt heel veel geld gaan kosten,” zegt Bloemen die hoopt dat nader onderzoek zal uitwijzen dat de containers een meter of tien van de eerder vastgestelde plekken alsnog de grond in kunnen. “Maar als de afstand bijvoorbeeld vijftig meter wordt, dan heb je geen logische plek meer.”

Bij het maken van het plaatsingsplan is wel gekeken naar de plek van de ondergrondse leidingen, maar voordat de containers definitief geplaatst kunnen worden moet er een zogenaamde ‘klic-melding’ (Kabels en Leidingen Informatie Centrum) gedaan worden. Er wordt dan veldonderzoek gedaan en daaruit is nu gebleken dat er op meerdere plekken toch ongedocumenteerde kabels in de Zoeterwoudse bodem zitten.

Het plaatsingsplan moet nu worden aangepast en dat leidt ertoe dat de containers nu waarschijnlijk pas per 1 april 2018 zijn geplaatst. Het was de bedoeling dat dat proces op 1 januari zou zijn afgerond. Bloemen hoopt nu dat het hele systeem van ondergrondse containers op 1 juli operationeel kan worden.

Politiek Zoeterwoude zwoude_ondergronds


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×