Politie intensiveert jacht op overvallers tabakszaak Mauritsstraat

De politie is nog steeds op zoek naar de twee jonge jongens die op zaterdagmiddag 30 september om 14.10 uur de tabakswinkel aan de Mauritsstraat in Leiden hebben overvallen. Daarbij werd de 70-jarige eigenaar Goof Duivenvoorde met een mes in zijn hand gestoken toen hij met een van de overvallers in gevecht raakte. De twee overvallers gingen er daarna met enkele pakjes sigaretten vandoor.

Gisteravond werd de zaak uitgebreid behandeld in het regionale opsporingsprogramma Team West.

De twee verdachten renden na de overval de winkel uit. Een van hen rende de Willemstraat in en daarna vermoedelijk via de Koningstraat naar het water langs de Driemanschapskade in Nieuw Leyden. De andere overvaller kwam via de Bronkhorststraat vermoedelijk ook uit bij dat water of is via aangrenzende straten verder gevlucht. De jongen die kort na de overval werd aangehouden, bleek niets met de zaak te maken te hebben.

De twee overvallers zijn op camerabeelden te zien als zij kort voor de overval in de Willemstraat lopen.

Signalement
Een van de verdachten is vermoedelijk licht getint en tussen de 16 en 18 jaar oud. Hij droeg donkere kleding en had zijn capuchon strak om zijn hoofd. De tweede overvaller is ook licht getint, zo’n 15 a 16 jaar oud en 1.60 meter tot 1.65 meter lang. Zijn sweater was wit gekleurd aan de bovenzijde en zwart aan de onderkant. Ook hij droeg zijn capuchon strak om het hoofd. Bij het wegrennen had hij een rode/roze tas bij zich.

Wie de verdachten herkend of hen voor of na de overval in de omgeving van de tabakswinkel gezien heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Leiden via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Winkel gaat sluiten
Het was niet de eerste keer dat de winkel werd overvallen. De maat is nu vol. Op aandringen van de kinderen het het echtpaar Duivenvoorde gaat de winkel binnenkort dicht.

112 Sleutelstad Leiden tabakszaakmauritsstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×