Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer nam op dierendag het eerste exemplaar van het Handboek Dierenwelzijn in ontvangst. (Foto's: Gerry van Bakel).

Dierendag voor koeien , kippen en varkens

Het is vandaag Werelddierendag en mensen halen een lekker bot bij de slager voor de hond en de kat krijgt een special blikje voer voorgeschoteld. Voor mensen die dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben is 4 oktober een uitgelezen kans om stil te staan bij het welzijn van al die andere dieren in Nederland. Schrijfster Nancy de Heer presenteerde vanmiddag in boekhandel Van Stockum haar Handboek Dierenwelzijn.

Gerry van Bakel was aanwezig bij de uitreiking van het eerste exemplaar van het Handboek Dierenwelzijn. Ze sprak met schrijfster Nancy de Heer, fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer en fractievoorzitter Dick de Vos van de Leidse Partij voor de Dieren. 

Nancy de Heer misgunt geen enkel huisdier zijn of haar extra aandacht vandaag, maar ze wil wel graag mensen bewust maken van het lot van al die landbouwdieren, zoals koeien, varkens, kippen. In het boek beschrijft Nancy de Heer regels, wetten en politieke standpunten, de relatie tussen mens en dier en het welzijn van dieren in de vee-industrie. Tijdens de presentatie  en in haar boek stelt ze de vraag central: waarom eten we het ene dier en houden we van het andere dier.

De fractievoorzitter van de Leidse Partij voor de Dieren Dick de Vos roept mensen op te stoppen met het eten van vlees. Hij zegt: ”Als je dit boek leest, bedenk je hoe hebben we het zo ver laten komen?”

Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Zij stelt dat Nederland kampioen is in de bio-industrie. Ze zegt dat in Nederland 600 miljoen dieren in donkere en kleine hokken leven met als enig doel zo goedkoop mogelijk vlees te produceren voor de export.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×