(Foto: Arriva).

Arriva plant bomen bij Klinkerbergerplas in Oegstgeest

Volgende maand worden er namens Arriva en de reizigers van het ov-bedrijf honderden bomen geplant in de Klinkenbergerplas bij Oegstgeest. Via het programma ‘Samen voor Groen‘ hebben ze 2.600 bomen bij elkaar gespaard, waarvan de helft op de Filipijnen wordt geplant.

Arriva lanceerde in september 2016 in samenwerking met Trees for All het boomplantprogramma Samen voor Groen. Een programma waarin de vervoerder samen met haar reizigers spaart voor bomen. Bomen nemen CO2 op uit de atmosfeer en door de aanplant van nieuwe bomen wordt er dus een stap gezet richting CO2-neutraal reizen. “En natuurlijk wordt de regio er ook letterlijk groener van,” aldus Arriva.

Bentwoud
In maart van dit jaar zijn de eerste 2.800 bomen geplant: 1.400 in het Bentwoud bij Zoetermeer en 1.400 op de Filipijnen, waar bomen meer CO2 opnemen. Sindsdien zijn er nog eens 2.600 bomen gespaard. Arriva houdt nu een actie om extra bomen te doneren, zodat er in november 3.000 bomen de grond in kunnen.

Onderdeel van de eindsprint is een samenwerking tussen Arriva en Fleur.nl. De webshop geeft 20% korting op een bestelling als de klant tenminste tien euro (goed voor twee bomen) doneert aan Samen voor Groen.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×