Het clubhuis van ASC in de Overveerpolder in Oegstgeest. (Foto: J.P. Kranenburg).

RAP Leiden verzorgt rondleiding bij ASC Oegstgeest

Op 11 oktober verzorgt RAP Leiden een rondleiding bij het nieuwe clubhuis van cricket- en voetbalclub ASC. De club uit Oegstgeest is een van de oudste sportverenigingen van Nederland en verhuisde in het laatste weekeinde van augustus van de locatie aan de Duivenvoordestraat naar het nieuwe sportcomplex in de Overveerpolder.

Het moderne clubhuis is ontworpen door Stol Architecten uit Lisse. Architect Jean-Paul Corèl verzorgt de rondleiding. “Het concept van het clubhuis is gebaseerd op eenvoudige volumes zoals die in de polder voorkomen; langgerekte boerenhuizen en eenvoudige boerenschuren. Door daar een huiselijk element aan toe te voegen, een schoorsteen, ontstond het concept voor het clubhuis. Buiten manifesteert de schoorsteen zich als baken in het landschap en prikt het door de zichtlijnen.”

Die is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Dat kan via RAP Leiden.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×