Het schetsontwerp dat het burgerpanel met het Leidse architectenbureau VVKH & Studio Hartzema maakte voor een compact OV-knooppunt bij Leiden Centraal.

Leiden Centraal Park wil Burgervisie op Stationsgebied

Het Burgerpanel Leiden Centraal Park wil dat de gemeente meewerkt aan een stadsbrede burgervisie op het Stationsgebied. Nu recent is besloten dat het busstation aan stadszijde blijft, vindt de groep betrokken burgers het belangrijk dat de gemeente ook in de verdere uitwerking van de plannen rekening houdt met de wensen van de Leidenaars.

Het Burgerpanel Leiden Centraal Park verzamelde sinds april dit jaar al meer dan honderd ideeën van Leidenaren voor en over het Stationsgebied. Er werd ook met experts gesproken en samen met het Leidse architectenbureau VVKH & Studio Hartzema is een schetsontwerp gemaakt voor Leiden Centraal als compact OV-knooppunt.

De voordelen voor de reizigers van dit ontwerp zijn volgens het burgerpanel: het kunnen overstappen zonder paraplu, een snelle verbinding voor voetgangers en fietsers tussen stads- en zeezijde en veel ruimte voor groen en een mooie Leidse entree. “Het ontwerp sluit ook aan bij de wensen van de raad: ontvlechting van verkeersstromen,  een gunstige oplossing voor het openbaar vervoer qua reistijden en kilometers en een verbetering van het verblijfsklimaat aan beide kanten van het station.

Het Burgerpanel Leiden Centraal Park is maart 2017 ontstaan tijdens de Burgertop L750. Daar was het burgerpanel één van de winnende ideeën uit een stemming onder driehonderd inwoners. Het panel wil samen met de gemeente de wensen van de Leidse burgers voor het Stationsgebied bundelen in een burgervisie met ideeën en oplossingen van burgers en experts.

Peter van der Geer, een van de drijvende krachten achter het burgerpanel: “Het besluit over de locatie van het busstation is niet het einde, maar juist het begin van participatie rond de ontwikkeling van een aantrekkelijk en duurzaam Stationsgebied.”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×