(Foto's: Emile van Aelst en Reanne van Kleef).

Leiden heeft er met GlibberTreel een nieuw hardloopfeest bij

Bovenop De Burcht werd zondagochtend het startschot gegeven voor de eerste editie van de GlibberTreel. Daarmee heeft Leiden er na de Singelloop, de Leiden Marathon en de Ladies Run er weer een succesvol hardloopevenement bij. Voor de 500 lopers was de 6 kilometer lange ‘funrun’ één groot feest, waarbij ze langs de mooiste plekjes van Leiden werden gevoerd en onderweg leuke acts tegen kwamen.

Teun de Reede en Reanne van Kleef liepen ook mee met de GlibberTreel en deden onderweg verslag van wat ze tegenkwamen. 

De GlibberTreel werd georganiseerd door de Leiden Road Runners Club (LRRC). Voorzitter Helga Develing werd na afloop overspoeld met complimenten. “Het is allemaal heel goed gegaan en mensen zijn heel enthousiast. Ik hoor zelfs deelnemers die zich nu al willen inschrijven voor de volgende editie.” Een volgende editie staat ook zeker in de planning, maar de organisatie gaat nu eerst evalueren hoe de eerste GlibberTreel is verlopen. Ook wordt er aan een wandeleditie gedacht van de GlibberTreel.

De hardlooptocht waarbij deelnemers geacht werden ‘hun horloge thuis te laten en vooral te genieten’, ging onder andere door begraafplaats Groenesteeg, de Hortus, Café het Keizertje, het Stadsbrouwhuis, de Stadsghoorzaal en over de trappen van het stadhuis. Onderweg kwamen lopers historische figuren zoals Goeie Mie en Rembrandt tegen en werden ze getrakteerd op muziek, hapjes en drankjes. Na afloop ontving iedereen als aandenken een boekje met daarin alles wat er tijdens de GlibberTreel te beleven was.

Kijk voor een sfeerverslag op Leidseglibber.nl.

Leiden Sport glibbertreel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×