Leiden was zaterdag duidelijk een maatje te groot voor Donar uit Groningen. (Foto's: Chris de Waard).

ZZ Leiden Basketball triomfeert bij openingswedstrijd tegen landskampioen Donar Groningen

In de Vijf Meihal werd afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd gespeeld van de basketball competitie. ZZ Leiden Basketball kreeg het meteen zwaar te verduren. Althans, op papier. Tegenstander was Donar Groningen, de regerende landskampioen. Maar als de zenuwen de spelers van ZZ Leiden al parten speelden, dan was daar weinig tot niets van te merken.

Terecht ook, want Leiden was duidelijk de betere partij. Eindigde het eerste kwart nog gelijk met 17-17, het tweede kwart liepen de Leidenaren ver uit en pakte de Groningers er slechts vier puntjes bij. Leiden gaf de voorsprong niet meer weg. Die liep uiteindelijk wel iets terug van een verschil van zo’n twintig punten tot de twaalf waarmee de strijd uiteindelijk werd beslecht (75-63), maar dat mocht de pret niet drukken. Leiden heerste en dat was een mooie opsteker zo aan het begin van het seizoen.

De volgende thuiswedstrijd is komende zaterdag, 14 oktober, tegen de Basketball Academie Limburg (BAL) uit Weert.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×