Afrikaanse migratie, jodium en Nobelprijzen

Deze week in Science071: Professor Ton Dietz over zijn directeurschap bij het African Study Centre en zijn visie over Afrikaanse migratie. Het wetenschapsnieuws met Bryan van den Berg over onder andere jodiumtabletten en stressende huismussen. Redacteur Jesse Kromhout praat bij over de uitgereikte Nobelprijzen voor de Geneeskunde en de Scheikunde.

Professor dr. Ton Dietz treedt na zeven jaar af als directeur van het African Study Centre. Hij vertelt over dit instituut en wat er veranderd is. Ook geeft hij enkele opmerkelijke inzichten over de toekomst van Afrikaanse migratie.

Redacteur Bryan van den Berg heeft deze week veel wetenschapsnieuws. Zo vertelt hij over water op Mars, jodiumtabletten in de brievenbus en stressende huismussen. Ook sprak hij over hoe kolen voor een ijsplaneet kunnen zorgen en over een superlijm voor de huid die hechtingen kan vervangen. 

Deze week zijn de Nobelprijzen voor Geneeskunde en voor Scheikunde uitgereikt. de Nobelprijs voor Geneeskunde ging naar een onderzoek over de biologische klok. Het scheikundig onderzoek dat in de prijzen viel ging over microscooptechniek voor eiwitten. Redacteur Jesse Kromhout vertelt over deze gedateerde, maar revolutionaire onderzoeken.

 

Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×