Woensdagmiddag werd ook het nieuwe regenboogzebrapad op de 2e Binnenvestgracht officieel in gebruik genomen. (Foto's: Chris de Waard, video: Hans Stauttener)

Regenboogzebrapad reist door Leiden

Gisteren was het internationale Coming Out Dag. in Leiden organiseerde het COC daarom verschillende activiteiten. Het begon in de ochtend met een Coming Out ontbijt in de buitenlucht. Op de Koornbeursbrug kwamen enkele tientallen vrijwilligers en leden van COC Leiden, de gemeente en andere maatschappelijke organisaties een broodje eten, terwijl ze luisterden naar de coming out-verhalen van een drietal sprekers. Aansluitend werd in de toren van het stadhuis een enorme regenboogvlag gehesen.

Later op de dag werd op de kruising van de 2e Binnenvestgracht, de Steenstraat en de Stationsweg het nieuwe regenboogzebrapad geopend. De ‘gaybra’ vervangt de kleurige oversteekplaats die enige tijd op de nieuwe Beestenmarkt lag. Dat was een tijdelijke plek, omdat de straat daar nog opnieuw ingericht moest worden.

Ook nu is de gaybra niet op een definitieve plek aangebracht. Ook op de 2e Binnenvestgracht wordt in de toekomst het wegdek vervangen. “Maar dat geeft niet,” zeggen zowel wethouder Roos van Gelderen als voorzitter Jan-Thijs Leeuwrik van COC Leiden. “Als het regenboogzebrapad af en toe op een nieuwe plek wordt aangelegd, heb je ook steeds een nieuw publiek. Een soort reizende gaybra door Leiden dus.

Advertentie

Leiden Maatschappij comingoutdag regenboogzebra


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×