(Foto: PR/Topsport Leiden).

Nederlandse Tafeltennisbond erkent Leidse talentenopleiding

De erkenning van het RTC Tafeltennis regio Leiden is door de Nederlandse Tafeltennisbond officieel bevestigd. Technisch directeur Achim Sialino van de tafeltennisbond stuurde de bevestiging van de erkenning deze week naar Leiden. Het RTC (regionaal trainingscentrum) is opgezet door LTTV Scylla, DoCoS Tafeltennis, de stichting Topsport Leiden en het Leonardo College en is bedoeld voor alle talenten uit Leiden en de regio.

Reanne van Kleef sprak met Tjeerd Scheffer van Topsport Leiden over het RTC tafeltennis.

RTC-coach Olivier Altenburg is al een jaar bezig met het scouten en coachen van tafeltennistalenten uit de Leidse regio. “Wij ontdekken nu al talentvolle spelers in verschillende leeftijdscategorie├źn”, aldus Altenburg. “De faciliteiten zijn erg goed voor deze kinderen, ze kunnen twee keer zo veel trainen als bij hun club en dat is ook echt nodig om mee te kunnen komen met de nationale en misschien ooit internationale top.”

Kortgeleden werd ook het RTC Waterpolo Regio West, dat eveneens vanuit Leiden opereert, erkend en is de Nederlandse Basketball Bond bezig om het Leidse RTC als nog een erkenning te verschaffen. Hierover wordt uitgebreid met de bond gesproken. Ook is vorig jaar een Rugby College gestart dat tot een erkend RTC moet leiden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×