Assyrische gevleugelde stier in Rijksmuseum van Oudheden. (Foto: RMO).

Replica's van Assyrische stiergoden naar RMO

Twee reusachtige lamassus, Assyrische gevleugelde stiergoden, worden geïnstalleerd in de tentoonstelling ‘Nineveh – hoofdstad van een wereldrijk’ in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. De 2850 jaar oude originelen uit het Noord-Irakese Nimrud staan in het British Museum. Het Spaanse bedrijf Factum Arte maakte daarvan twee exacte kopieën. Die zijn in Leiden te zien van 20 oktober 2017 tot en met 25 maart 2018.

Na de tentoonstelling in Leiden schenken het British Museum, het Rijksmuseum van Oudheden en de Factum Foundation de beelden aan het Ashurbanipal Library Project van de Universiteit van Mosul. De eigen collectie van de universiteit werd in 2016 tijdens de oorlog vernield.

Nineveh – hoofdstad van een wereldrijk’ wordt gehouden van 20 oktober 2017 tot en met 25 maart 2018.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×