Het duo Valle en Vloeimans treedt op bij Jazzpodium Hot House in de Qbus. (Foto: PR).

Valle en Vloeimans vormen uniek jazzduo bij Hot House

Dit jaar woont de Cubaanse jazzpianist Ramón Valle 20 jaar in Nederland. Hij gaat dat vieren met een jubileumtour. Met verschillende Nederlandse topmusici gaat hij boeiende combinaties aan. Een lang gekoesterde wens van Jazzpodium Hot House gaat daardoor ook in vervulling: een duo met trompettist Eric Vloeimans.

De klassiek geschoolde Ramón Valle was al een sensatie in Cuba toen hij in 1997 naar Nederland emigreerde. Hij wilde dichter bij de avontuurlijke Europese jazzwereld zijn. Als speler én luisteraar. De expressieve pianist speelt moeiteloos over de grensvlakken heen van jazz, klassieke muziek en latin.

De van oorsprong Cubaanse pianist woont en werkt alweer 20 jaar in Nederland. In die tijd heeft hij veel geleerd over de verschillende manieren waarop mensen muziek maken én beleven. Trompettist Eric Vloeimans is een internationale beroemdheid, Hij speelde al diverse keren bij Hot House en met zeer uiteenlopende groepen.

Het optreden is zondagmiddag 22 oktober en begint om 15.00 uur. Entreebewijzen kosten 20,00 euro, studerenden betalen een tientje. Reserveren voor dit concert wordt dringend aangeraden. Dat kan uitsluitend via de website van Hot House. De zaal gaat open om 14.15 uur. De beste plaatsen zijn het eerste weg, dus kom op tijd.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×