Het Ot en Sien project werd vrijdagmiddag afgesloten met onder andere een klompendans. (Foto's: Emile van Aelst).

Lorentzschool terug in de tijd met Ot en Sien

Op vrijdagmiddag 13 oktober leek het wel of leerlingen en docenten van de Lorentzschool in een ander tijdperk terecht waren gekomen. Leerlingen en leraren van de groepen 8 hulden zich in de kleding van het begin van de vorige eeuw en ook de klaslokalen kregen kenmerken uit vroeger tijden. Zo leerden kinderen schrijven met kroontjespennen, waarbij ze inkt uit potjes haalden.

De historische aandoende activiteiten vormden de afsluiting van het Ot en Sien project van de school. De kinderen dansten op het schoolplein in kringen en rijen. Net zoals ze dat in de vroege jaren van de vorige eeuw ook deden. Op die manier kregen de leerlingen een levende geschiedenisles die ze bovendien aan hun ouders konden laten zien. Hoogtepunt was de door de leerlingen ingestudeerde klompendans.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×