(Foto: Local Motions).

Leidse studenten organiseren benefietdiner voor gehandicapte kinderen

Studenten van de Hogeschool Leiden organiseren 28 oktober een Dinnershow om geld in te zamelen voor een aangepaste schoolbus in Burkina Faso. Basisschooldirecteur Georges kan met deze bus gehandicapte kinderen onderwijs bieden. In Grandcafé de Burcht wordt met acts en een vijfgangendiner geld ingezameld voor dit goede doel. Deelnemen aan het benefietdiner kan vanaf 57,50 euro.

Reanne van Kleef sprak met studenten Elisabeth Hunter en Stijn van Vucht over het benefietdiner.

De Dinnershow stelt een ‘Roadtrip to Georges’ voor. Het menu is een rondreis die alle hoogtepunten van de rit naar Burkina Faso bevat. Zo zijn er gerechten uit onder andere Nederland, Marokko, Spanje en Burkina Faso.

De avond wordt aangevuld met verschillende acts, waaronder een Afrikaanse djembé act verzorgd door Djembé Defi. Met de loterij kunnen gasten prijzen winnen zoals een wijnproeverij voor twee, een Snowworld arrangement of chocola van Tony Chocolonely.

De studenten organiseren de Dinnershow in opdracht van MIVAeen organisatie die lokale projecten ondersteunt in Azië, Zuid-Amerika en Afrika met transport- en communicatiemiddelen. Een van die projecten is het project van Georges. Hij is basisschooldirecteur in Burkina Faso en wil alle kinderen onderwijs kunnen bieden – ook kinderen met een beperking. Om deze kinderen elke dag naar school te brengen heeft Georges een aangepaste bus nodig. Alle opbrengsten van de Dinnershow ‘Roadtrip to Georges’ zullen een bijdrage leveren aan deze bus.

De avond duurt tot ongeveer 23:00 duren. Reserveren kan via de website van Local Motions. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×