Antoine Theeuwen keert terug aan de top van de SP Leiden. In de vorige raadsperiode was hij fractievoorzitter. Bij de verkiezingen in 2014 stond hij op eigen verzoek op een lage plek op de lijst. (Foto: PR).

Antoine Theeuwen lijsttrekker voor SP Leiden

Het bestuur van de SP Leiden draagt Antoine Theeuwen voor als lijsttrekker voor de partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Op 8 november stemt de Algemene Ledenvergadering van de SP Leiden over zijn voordracht.

Chris de Waard sprak met Antoine Theeuwen over zijn lijsttrekkerschap voor de SP Leiden.

Theeuwen heeft veel ervaring in de Leidse politiek. Hij was van 2006 tot 2014 al fractievoorzitter, daarna was hij actief als duo-raadslid en als vervangend raadslid toen Natalie Wanga langdurig haar zetel in de Leidse raad niet kon innemen vanwege gezondheidsproblemen.

Theeuwen zegt er enorm veel zin in te hebben om de nieuwe lijst te trekken: “Ik denk ook dat het hard nodig is dat de SP in Leiden een flink stempel op de politiek blijft drukken. Den Haag is nu rechts en liberaal, in Leiden houden we het sociaal,” aldus de teruggekeerde politiek leider van de SP in Leiden. “We willen in Leiden doorgaan met het organiseren van zorg en welzijn vanuit de menselijke maat. Dus vertrouwd en dichtbij, met zo min mogelijk bureaucratie.”

“Wat de komende periode nog belangrijker wordt dan het nu al is zijn betaalbare woningen. Tegelijk willen we ervoor zorgen dat er genoeg ruimte is voor stadsnatuur en de duurzaamheid van woningen en wijken.”
“Leiden is een sociale stad waar veel mensen bereid zijn elkaar te helpen. Daar moeten we trots op zijn en dat moeten we ondersteunen!”

De rest van de lijst van de SP wordt naar verwachting over een week bekendgemaakt. Duidelijk is in elk geval dat Julian van der Kraats, de huidige fractievoorzitter, niet meer op een verkiesbare plaats terugkeert. Op eigen verzoek.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×