Burgemeester Laila Driessen uit Leiderdorp reed ook mee op een duofiets.(Foto's: J.P. Kranenburg).

Leiderdorpse burgemeester en wethouders opgeleid tot 'Fietsmaatjes'

De Leiderdorpse burgemeester en wethouders kregen vanmiddag instructie hoe ze als vrijwilliger van Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp de elektrisch ondersteunde duofietsen van de organisatie kunnen besturen. Daarmee kunnen ze veilig en verantwoord fietsen met burgers die niet meer zelf naar buiten kunnen.

Instructeurs van Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp gaven eerst op het gemeentehuis uitleg aan de leden van het college. Daarna gingen ze met zes duofietsen op pad. Eerst als gast om te ervaren hoe het is om mee te rijden op een duofiets, daarna als bestuurder. Het college van B&W liet daarmee zien hoe belangrijk zij het vinden om als vrijwilliger ook te zorgen voor kwetsbare medeburgers.

De Stichting Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp neemt mensen die niet meer zelfstandig naar buiten kunnen met de fiets mee op stap. Mensen die al jaren niet meer buiten zijn geweest, komen zo uit hun isolement. De stichting is eind 2017 opgericht en op 18 maart officieel van start gegaan. Inmiddels zijn er al meer dan honderd vrijwilligers en gasten en beschikt de organisatie over zes duofietsen.

 

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×