In Haarlem kwam het CDA al eerder met het idee voor de zwerfafvalklepjes. In Leiden komen ze waarschijnlijk ook. (Foto: CDA Haarlem).

CDA Leiden-pleidooi voor zwerfafvalklepjes goed ontvangen

Het is niet alleen een prachtig woord, maar ook gewoon een goed idee: zwerfafvalklepjes op de ondergrondse vuilcontainers. CDA-raadslid Roeland Storm kwam gisteren met het voorstel tijdens de bespreking van de begroting voor komend jaar.

Chris de Waard in gesprek met CDA Leiden raadslid Roeland Storm over de zwerfvuilafvalklepjes op de ondergrondse containers.

Storm deed het idee op in Haarlem, maar ook steden als Dordrecht, Leusden en Zaandam hebben inmiddels ondergrondse containers laten ombouwen, zodat voorbijgangers er zonder pasje hun afval in kunnen deponeren. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld flesjes, een bananenschil of bijvoorbeeld een zakje hondenpoep. Vuilniszakken kunnen er niet in en daar is het systeem ook niet voor bedoeld.

Het ombouwen van een container kost 390 euro, zo had Storm al uitgezocht. Wethouder Laudy vond het een interessant idee en hij gaat ermee aan de slag. Het past goed in het beleid om zoveel mogelijk prullenbakken uit het straatbeeld te verwijderen.

“Maar realiseert u zich wel dat we heel veel ondergrondse containers hebben,” zo hield hij Storm voor: “Dan heb je het nog steeds over een substantieel bedrag”.  Dat is voor het CDA geen punt. Een proef op enkele drukke plekken vindt de partij een mooi begin.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×