Gemeente Leiden tast in buidel voor 250 meter schaatsbaan

15

Leiden krijgt zeker een nieuwe schaatsbaan. Het college maakt geld vrij voor een baan van 250 meter. Eerder werd daar de voorwaarde aan verbonden dat regiogemeenten mee zouden betalen. Dat idee is niet losgelaten, maar aangepast. Op verzoek van de schaatswereld en  geluiden uit de regio legt Leiden nu zelf een 250 meterbaan aan en kunnen bijdrages uit de regio ervoor zorgen dat het een 333 meterbaan wordt.

Chris de Waard in gesprek met sportwethouder Paul Dirkse over de beslissing om sowieso een nieuwe ijshal met een 250 meterbaan te gaan bouwen.

Chris de Waard sprak ook met woordvoerder Jeroen Straathof van de schaatsclubs in de regio.

Delen

15 reacties

 1. Een Leids burger op

  Het college maakt geld vrij voor een (ijs)baan van 250 meter.
  .
  Klinkt mooi voor de schaatsliefhebbertjes natuurlijk, maar de vraag blijft wel waar dat geld voor die ijsbaan dan nu (opeens) vandaan komt en of dat niet ten koste van andere zaken gaat. Want ik zeg het nog maar eens nu voor de 66ste keer: 1 euro kun je maar 1 keer uitgeven en geen 1+2+3+4+56=66 keer.

  • Dat geld voor die 83 meter extra komt in ieder geval alvast niet uit de gemeente Voorschoten, want daar is gisteravond tijdens de raadsvergadering in een poging de belabberde financiële huishouding ietwat te verbeteren de gemeentelijke subsidie aan zwembad Het Wedde gesneuveld.(ingaande per 2021) Begin deze maand kondigde de Voorschoten al aan te willen bezuinigen op de WMO. Misschien dat drammertjes Jeroen Straathof en de zijnen eens aan hulpbehoevende ouderen willen uitleggen waarom wel hun dure hobbies uit gemeenschapsgeld moeten worden bekostigd, maar broodnodige sociale voorzieningen die tot de kerntaak van gemeenten behoren wegbezuinigd moeten worden…?

 2. Een dom besluit en een schandalige geldverspilling. Bovendien, in maart zijn er raadsverkiezingen en zouden een volgend college en de nieuwe gemeenteraad hier niet over moeten beslissen?

  • Dat óók nog gebouwd moet worden. Twee megalomane, kostbare projecten waarvan het praktisch nut niet erg groot lijkt. Prestige objecten, samengepropt in een klein gebied waar ook nog parkeergelegenheid moet worden gecreëerd.
   Bomen en sportvelden zullen hiervoor worden opgeofferd. Hoe bedoel je, goed plan?????!!!

 3. Weervandepartij op

  Weer die domme gemeenteraad van Leiden, die zich in de lure laten leggen door een paar schaatsers. Hoe dom kan je zijn om je over te laten halen door een paar schaatsers terwijl je al had beslist, nota bene, om geen ijsbaan aan te leggen zonder geld van omliggende gemeenten.

 4. Weervandepartij op

  Door een paar schaatsers met spandoeken naar het Stadhuis te sturen, kan je dus je zin doordrijven bij deze gemeente

 5. Zo zadel je de volgende gemeenteraad op met een probleem. Dat is vaker gebeurd. Na de raadsverkiezingen van maart volgend jaar gaat het volgende college van B&W waarschijnlijk bezuinigen op beleidsterreinen zonder opdringerige lobby, zoals sociaal beleid, ouderenzorg, daklozenopvang, e.d, zodat verwende schaatsers met een grote bek gesubsidieerd kunnen schaatsen en energie verspillen. Straks gaan ze ook nog eisen dat het ding ’s zomers open blijft.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline