(Foto: Reanne van Kleef).

Voorhoutse triathlete Tessa Kortekaas presteert goed op Ironman Hawaii

Triathlete Tessa Kortekaas uit Voorhout kan terugkijken op een succesvol seizoen met haar deelname aan het wereldkampioenschap Iron Man op Hawaii. Ze legde de 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer hardlopen af met een eindtijd van 10:51:12. Ze eindigde daarmee op de vijftiende plaats bij de dames.

Teun de Reede sprak met Tessa Kortekaas over Ironman Hawaii.

De plaatsing voor deelname aan de Ironman op Hawaii op 14 oktober was voor Kortekaas de bekroning van een jaar hard werken, gedrevenheid en het overwinnen van obstakels.” Het was een hectisch en lang seizoen, maar fantastisch om allemaal mee te maken. Je staat versteld wat je lichaam allemaal kan als je echt gefocused bent. Je beseft pas hoe bijzonder het is als je daar tussen de toppers van de wereld rondloopt”.

Kortekaas begon haar sportieve carriere als schaatster, maar werd al in een vroeg stadium getroffen door de ziekte van Pfeiffer. Ze bleef sporten maar miste de echte uitdaging. Toen ze in 2016 lid werd van de triathlonverening de Bollenstreek in Lisse ging het snel. In 2016 stond ze bij verschillende triathlons maar liefst acht keer op het ereschavot waarvan vijfmaal als winnares. Bij iedere wedstrijd voelde ze zich sterker en fanatieker worden. Dit jaar stonden de grotere wedstrijden op het programma met als hoogtepunt de overwinning bij Ironman Maastricht waardoor zich kwalificeerde voor de deelname aan het wereldkampioenschap op Hawaii.

Los van de sportieve prestatie was Ironman Maastricht ook een mentale overwinning. De Voorhoutse woont op het Spaanse eiland Lanzerote en had hoge verwachtingen van de Ironman wedstrijd aldaar. Daar wist ze helaas niet te finishen. Even leek het startbewijs voor Hawaii heel ver weg.  “Maastricht bewees dat ik het wel kon”, aldus Kortekaas.

De triathlete vertrok ‘ontspannen’ naar Hawaii met als belangrijkste doel te finishen. “Het liefst binnen de elf uur en dat is gelukt.”

 

Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×