(Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Gedicht De Herinnering van Jan Wolkers onthuld in Oegstgeest

Tegenover het ouderlijk huis van kunstenaar en schrijver Jan Wolkers in de Deutzstraat in Oegstgeest is gisteren op de verjaardag van Jan Wolkers onder grote belangstelling een muurgedicht onthuld. ‘De Herinnering’ van Wolkers is het eerste muurgedicht in Oegstgeest. Het dorp vierde voor de eerste keer de Wolkersweken waarmee Oegstgeest zichzelf veel nadrukkelijker op de kaart wil zetten als schrijversdorp.

Het gedicht werd onthuld door Jan’s weduwe Karina Wolkers in het bijzijn van onder meer Onno Blom die vorige week promoveerde met een biografie over Jan Wolkers.

Chris de Waard was bij de onthulling en sprak na afloop achtereenvolgens met wethouder Jos Roeffen, enkele leden het het Catena-dispuut ‘Terug Naar Oegstgeest’ en met Wolkers biograaf Onno Blom die het gedicht ook nog een keer voordroeg.

Sleutelstad zond de onthulling live uit via Facebook.

Gisteren was ook de laatste dag van de Wolkers-expositie in Kasteel Oud Poelgeest die Blom samenstelde. Die trok sinds 17 oktober, de sterfdag van Wolkers, tot en met de 26e, zijn geboortedag. Wolkers zou gisteren 92 zijn geworden.

Advertentie

Cultuur Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×