Volgend jaar waarschijnlijk weer 3 oktoberfeest op Kaasmarkt

Het feest dat op 2 oktober in opdracht van de gemeente is gehouden op de Kaasmarkt was echt noodzakelijk of de veiligheid van de feestvierende massa tijdens Leidens Ontzet te garanderen. Dat zegt burgemeester Lenferink in de beantwoording van de vragen die het CDA Leiden eerder stelde over de gang van zaken rond de organisatie van housefeest Dak Af Jûh waarover nog veel te doen is.

Zowel omwonenden als de Leidse horeca hebben er de pest in dat de gemeente Leiden hen het feest tegen alle afspraken en beloftes in door de strot drukte. Ook het CDA is alles behalve tevreden met de manier waarop de organisatie van het feest is verlopen en eist dat voor volgend jaar zeer tijdig wordt begonnen met het bedenken van manieren om de mensenmassa te spreiden.

Omdat de Garenmarkt ook de komende twee jaar niet beschikbaar is, moet er ook dan weer een alternatief feest komen. Als dat te ver verwijderd is van het feestterrein rond de Nieuwe Rijn dat helpt het niet om het publiek te spreiden. Het CDA vindt dat onzin, omdat in eerste instantie het Huigpark lange tijd in beeld was als alternatief voor de Garenmarkt en dat ligt veel verder weg.

Chris de Waard vroeg aan burgemeester Lenferink een toelichting op de antwoorden.

Chris de Waard sprak met CDA-fractievoorzitter Joost Bleijie die niet bepaald tevreden is met de antwoorden van Lenferink.

Advertentie

Leiden Politiek dakjuh


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×