Moeder en dochter. (Foto: Alzheimer Nederland).

Altzheimercafé houdt bijeenkomst in Boerhaavelaan


Op donderdag 9 november wordt in Leiden weer een bijeenkomst  gehouden van het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest. Dat biedt regelmatig een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken. Tijdens deze avonden is er altijd live muziek. Dit keer speelt de huisband de Netz.

De diagnose is gesteld en wat dan? Aan wie ga je het vertellen en hoe pak je dat aan? Hoe vertel je het aan de (klein-)kinderen, familie en omgeving? Wie kan je daarbij helpen en welke rol kunnen de specialist en de huisarts daarbij spelen?

In het Alzheimer Café worden een verpleegkundige Ouderengeneeskunde en een casemanager geïnterviewd over wat zij kunnen betekenen na de diagnose dementie.

De ‘kroegbazen’ Martine Heruer en Joke Vos heten geïnteresseerden op donderdag 9 november welkom in SBO De Vlieger aan de Boerhaavelaan 298 in Leiden. De zaal is open om 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×