Brons in België voor 14-jarige turnster Juliëtte Pijnacker

De 14-jarige Leidse turnster Juliëtte Pijnacker heeft bij de Internationale Wase Gymcup in het Belgische Beveren de bronzen medaille gewonnen.

In een sterk veld met deelnemers uit Nederland, Zweden, België, Tsjechië en Engeland wist de juniorturnster zich boven een groot aantal seniorturnsters te turnen, met een fraaie 3e plaats als resultaat.

Daarnaast werd Turnz Amsterdam Gymnastics, de vereniging van Juliëtte, eerste bij de teams.

 

(Foto: Turnz Amsterdam).

De Wase Gymcup is sinds jaar een dag de eerste wedstrijd van het (internationale) turnseizoen. Voor Juliëtte staan er binnenkort nog meer wedstrijden op het programma. Half november zal ze met drie andere Oranje turnsters de Nederlandse driekleur verdedigen bij Elite Gym Massilia in het Franse Marseille. Daarnaast staat er nog een wedstrijd in Duitsland in de planning.

“Ik ben blij met mijn bronzen medaille, alhoewel ik geen foutloze wedstrijd heb geturnd. Dat hoeft ook nog niet, deze wedstrijden zijn bij uitstek geschikt om nieuwe elementen en combinaties uit te testen. Dat heb ik ook gedaan. Nu de laatste puntjes op de i zetten voor de wedstrijd in Marseille. Ik heb er veel zin in”, zegt Pijncker over haar verrichtingen van dit weekeinde.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×