Foto: Pixabay.com

Leuke uitjes met je hond in Leiden en omgeving

De hond is je beste vriend, dat geldt zeker ook voor een stadshond. Het hebben van een hond brengt echter veel verantwoordelijkheid met zich mee. Zo is voldoende goede voeding een absolute vereiste, maar ook voldoende beweging is noodzakelijk om verveling bij de hond te voorkomen. Met name als je in een grote stad als Leiden woont is het vaak een hele uitdaging om een hond voldoende te laten bewegen. Een wandeling door je eigen wijk of door het stadscentrum is vaak niet ideaal en in veel gevallen is er een aanlijnplicht. Genoeg aanleiding dus om wat tips en ideeƫn op een rijtje te zetten zodat je jouw hond precies voldoende beweging en ontspanning kan geven. Vergeet in ieder geval niet om de hond de voeding te geven die het verdient, op die manier houdt je de hond in topconditie.

Lekker lopen met je hond in de Knottepolder

Een van de bekende losloopgebieden in Leiden is de Knotterpolder. Officieel is dit het Polderpark Cronesteyn. Het is een gebied van maar liefst 90 hectare waar honden los kunnen lopen, dit staat duidelijk aangegeven. In de periode van 1 oktober tot 1 april is het hele park aangewezen als losloopgebied. Heerlijk om je hond hier te laten rennen en zo de conditie van je hond optimaal te houden. Wil je na het rennen en spelen met je hond even lekker tot rust komen dat is de hond vriendelijkeĀ Brasserie Cronesteyn de ideale gelegenheid. Deze brasserie is gelegen naast de parkeerplaats aan de Lammebrug aan de Vliet.

De natuur in met je hond

Heb je nog kleine kinderen dan is het ideaal om erop uit te trekken met de hond, maak er een interessante dag van, voor je hond maar ook voor je kids. De Bloemerd is een mooi natuurgebied nabij Leiderdorp. Hier kan je jouw hond lekker laten rennen in de periode van 1 oktober tot 1 april. Alle delen van het natuurgebied zijn dan toegankelijk met uitzondering van de sportvelden, de schooltuinen en de natuurspeeltuin.

Voldoende beweging is een absolute voorwaarde voor een gezond en evenwichtig hondenleven. Zeker honden die veel beweging nodig hebben zoals jachthonden hebben specifieke behoeftes als het gaat om de voeding. Goede voeding zorgt voor een goede balans van de maag- en darmflora maar zorgt ook voor voldoende energie en houdt het immuunsysteem van de hond op peil. Platinum voeding voor de hond heeft alles in zich voor een goed en evenwichtige maaltijd voor je hond. Klik hier voor meer informatie.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×