Wethouder Den Boer neemt afscheid als bestuurder van Oegstgeest

Tijdens een drukbezochte afscheidsreceptie nam CDA-wethouder Marien den Boer gisteren afscheid in het gemeentehuis van Oegstgeest. Op 12 oktober verraste hij vriend en vijand door aan het einde van een commissievergadering zijn vertrek aan te kondigen. Om persoonlijke redenen. Wat die zijn wil hij niet nader toelichten.

IJsbrand Terpstra sprak Den Boer bij zijn afscheid en vroeg onder meer of er de komende tijd zaken aan het licht gaan komen waar we nu nog geen weet van hebben.

Het leidde de afgelopen periode tot de nodige speculaties in de Oegstgeester politiek. Zou er soms iets spelen op het gebied van financiën, de belangrijkste portefeuille van de opgestapte wethouder. Volgens Den Boer speelt er echt niets dat met zijn werk te maken heeft.

IJsbrand Terpstra hoorde van burgemeester Emile Jaensch dat die de portefeuille financiën de komende tijd waarneemt. “En ik heb al even in de kast gekeken, er liggen geen lijken in”, zei Jaensch.

Over een maand stop ook VVD-wethouder Wendelien Tönjann die een nieuwe functie heeft aanvaard bij het congresbureau van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Zowel CDA als VVD in Oegstgeest zijn in gesprek met opvolgers. Eind november wordt naar verwachting duidelijk welke tijdelijke wethouders die klus gaan klaren tot aan de verkiezingen.

Er wordt naar verluidt gesproken met ervaren oud-bestuurders die bijvoorbeeld al zijn gepensioneerd. Mensen met een baan zullen die niet opzeggen voor een wethouderschap dat stopt bij de verkiezingen in maart zonder enige garantie op een vervolg. Bijkomend voordeel van het aantrekken van zo’n oude rot is dat er afspreken gemaakt kunnen worden om te voorkomen dat iemand naar een klus van enkele maanden aanspraak maakt op wachtgeld.

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×